Securitas hemlarm notiser hand

Blog

Wil je het maximale uit je alarmsysteem halen? Vraag je je af wat de geldende wetgeving is voor een alarminstallatie thuis? Of ben je op zoek naar tips om inbraken tegen te gaan? Lees deze artikelen en vind alle praktische adviezen van de SecuritasHome-experts.

Vraag je gratis veiligheidsanalyse
SHO burning socket

Rookmelders verplicht in België?

Hoewel de doeltreffendheid van een rookdetector bij het voorkomen van brand ontegenzeggelijk is, is de wetgeving hierover niet altijd even duidelijk. Daarom hebben wij een overzicht van de wetgeving per gewest voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Dining room with icons_SecuritasHome

Hoe maak je van je woning een smart home?

Slimme oplossingen zijn vandaag alomtegenwoordig: smartphones, smart watches, slimme camera’s, smart locks en zelfs volledig slimme woningen. Ook jij kan van je woning een ‘smart home’ maken. Zo geniet je van meer comfort, meer veiligheid en/of verbruik je bijvoorbeeld minder energie.

Lees verder
Keypad Hand Right Securitas Home 1902x1190 72dpi

Een draadloos alarmsysteem. Waarom hiervoor kiezen?

Om te beschermen wat je dierbaar is, wil je een alarmsysteem dat het beste bij jouw woonsituatie en behoeften past. Waarom overweeg je bij je keuze geen draadloos alarmsysteem? Ontdek hoe het werkt en de grote voordelen over een bedraad systeem.

Lees verder
10 conseils pour eloigner les cambrioleurs

10 tips om inbraak te voorkomen

Een inbraak duurt gemiddeld slechts 5 minuten. Inbrekers wetendat ze weinig tijd hebben voordat ze opgemerkt worden. Ze hebben maar één minuut nodig om het huis binnen te dringen, 3 minuten om alle waardevolle spullen te verzamelen en nog een minuut om het huis weer te verlaten. Hier zijn 10 tips om inbrekers op afstand te houden.

Lees verder
Videophonie

Videofonie en domotica steeds toegankelijker

Dankzij de technologische vooruitgang van de laatste jaren is videofonie en domotica toegankelijk geworden voor bijna elke woningbezitter met een smartphone. In dit artikel bekijken we de nieuwe mogelijkheden en toegankelijkheid van deze toepassingen.

Lees verder
3 conseils pour

3 tips om meer uit je renovatie te halen

Of het nu gaat om de renovatie van je eerste koopwoning of de verbouwing van je huis nadat je kinderen het nest hebben verlaten, het is altijd een belangrijk keerpunt. Je denkt er best goed over na. Er bestaan vandaag heel wat technologische oplossing om je woning veiliger en comfortabeler te maken. En het goede nieuws is: het hoeft heus niet allemaal duur te zijn! We geven je alvast drie tips.

Lees verder
Systeme alarme fiable

7 vragen om het beste alarmsysteem te kiezen

Hoe kies je het beste alarmsysteem? Alarmsystemen bestaan in vele vormen, van goedkope DIY-pakketten, tot slimme totaalsystemen. Welk alarmsysteem is voor jou de beste oplossing? Die 7 vragen zullen je helpen.

Lees verder
Installation système dalarme

Professionele alarminstallatie. Waarom hiervoor kiezen?

Hoe plaats je de juiste sensoren op de juiste plaats en op de juiste manier? Wat is een detectieplan? Wat is de wetgeving omtrent alarmsystemen? Een vakman kent het antwoord op deze vragen, zorgt voor een alarm op maat en perfecte installatie.

Lees verder
Risque incendi

Brandrisico: hoe bescherm je je woning?

De bescherming van je woning stopt niet bij bescherming tegen inbraak. Ook brand vormt een – helaas vaak onderschat – risico. Jaarlijks telt België maar liefst 20 000 woningbranden, waarvan een aanzienlijk deel met een dodelijke afloop. Recent nog werden er in België 3 keer meer doden geteld bij woningbranden dan in Nederland. Tijd om eens stil te staan bij het brandrisico in de woning.

Lees verder
5 astuces hiver

's Winters inbraak voorkomen? Onze 5 tips

De eindejaarspriode is een zeer winstgevende tijd voor inbrekers. Deze inbraakpreventie-tips helpen om je woning ook 's winters veilig te houden.

Meer weten?
5 conseils pour faire des économie delectricité

5 tips om je elektriciteitskosten te verlagen

Besparen op elektriciteit heeft alleen maar voordelen. Je geeft minder geld uit en het is beter voor het milieu. Bovendien kan je door middel van kleine inspanningen al een groot verschil maken. Dankzij onderstaande tips ontdek je hoe makkelijk het is om jouw elektriciteitskosten te verlagen.

Lees verder
Detecteur de co

Een CO-melder in de badkamer kan je leven redden

Niets heerlijker dan relaxen in bad of onder de douche, maar vergis u niet: lekker ontspannen in uw badkamer is niet altijd zonder risico’s. De meeste CO-vergiftigingen gebeuren immers in de badkamer. Neem daarom de nodige voorzorgen: installeer een CO-detector in combinatie met een hittemelder, en breng deze onder in een slim systeem.

Lees verder
Anti incendie hiver

Brandpreventietips voor de winter

Kaarsen, een kerstboom, de openhaard...het zijn allemaal oorzaken van het grotere aantal woningbranden in de winter. Wij zetten een paar praktische tips op een rijtje voor betere brandbeveiliging in deze tijd van het jaar.

Lees verder
Securitas et Oscare partenariat 2019

Securitas wordt partner van Oscare

Onze bewakingsagenten waken over de veiligheid, camera’s bewaken vanop afstand, operatoren beheren de alarmen, onze collega’s van Technology ontwikkelen nieuwe tools en onze experts geven opleidingen: van jouw wereld een veiligere plek maken, daar streven we elke dag naar. Securitas ondersteunt dan ook graag projecten en organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben.

Lees verder
Camara Clip Outside Frontdoor Guest 1 Securitas Home 1180x810 96dpi

Camerawet België: wat te doen als je bewakingscamera’s hebt?

Bewakingscamera's zijn een grote troef bij het beveiligen van je woning. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met het wettelijke aspect. Sinds 25 mei 2018 is in België namelijk de camerawet van kracht. Wat is dat precies? Geldt ze voor particulieren? En wat moet je doen? Alle antwoorden in dit artikel.

Lees verder

Vraag een gratis veiligheidsanalyse aan

Na afspraak komen onze experten bij jou langs en maken een gratis veiligheidsanalyse op maat van jouw woning.

Bekijk hier meer informatie over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken. Door het formulier in te dienen, ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.